טיפול שורש או שתל?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/05/2014 | 23:17 | מאת: מיטל

שלום, יש לי דלקת חמורה בשן 46 (שן עם סתימה ישנה מאוד) הרופא שאתו התייעצתי אמר שלא כדאי אפילו לנסות לעשות בה טיפול שורש בגלל שיש בה דלקת ויכול להיות שיעשו בה טיפול שורש ואחרי חודש /שנה/ שנתיים היא תצטרך להיעקר ובשביל לעשות עליה כתר אחרי הטיפול שורש צריך לעשות הארכת כותרת ,ניתוח שיכול לגרום לדלקת חניכיים קבועה (במקרה שלי)לכן הוא המליץ לעקור אותה ולעשות שתל. האם כדאי ללכת למומחה כדי לבדוק? או שטיפול שורש במקרה כזה יגרום לסבל מיותר? תודה

מיטל שלום קשה לענות במסגרת הפורום על שאלה כלכך ספציפית. באופן כללי קיימים מצבים שבהם סיכויי ההצלחה של טיפול כל כך נמוכים שחבל על הזמן והכסף, מצד שני בכל מקרה בו יש אפשרות לשמר שיניים ולו גם למספר שנים , עדיף שן טבעית על פני שתל. בכל מקרה, תמיד כשיש ספק כדאי לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה.

מנהל פורום טיפולי שורש