חידוש טיפול שורש או אפיסקטומי?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/03/2014 | 11:37 | מאת: שרון

שלום, הוצעו לי שתי אפשרויות הטיפול הנ"ל עקב דלקת בקצה השורש. כיוון שאני לא רוצה לאבד חומר שן כותרתי, אני מעדיפה אפיסקטומי, אך מומחה השורש יותר בעד חידוש כי הוא רואה שטיפול השורש הקיים הוא לא אופטימלי. עם זאת הוא מוכן לבצע גם אפיסקטומי. עליי לציין שהמבנה נראה תקין ואין תחתיו עששת (הוא גם חדש יחסית). מה לעשות? תודה

שרון שלום. משאלתך עולה הבנה להיותה של הדילמה קשה. לכל אופציה יתרונות וסיכונים משלה. לצערי תשובתי תהיה כללית מאוד כי אני לא מכירה את המקרה הפרטי שלך. כאשר מומחה לטיפולי שורש מזהה טיפול שורש לקוי, הנטיה היא לבצע חידוש, שכן היכולת לסלק את הזיהום גבוהה ומכאן שסיכויי ההצלחה גבוהים. במקרה של כשלון החידוש האופציה הכירורגית פתוחה בפנינו ויש אף הטוענים שאחוזי ההצלחה באפיסקטומי עולים אחרי חידוש. אפיסקטומי שמור למקרים של טיפולי שורש טובים שנכשלו , מבנים מסיביים שהוצאתם עלולה לסדוק את השן ולכן עדיף להמנע מלגעת בהם, מקרים שבהם אם נוריד את הכתר נשאר עם כל כך מעט חומר שן שלא נוכל לשקם אותה מחדש וכפשרה כלכלית במקרים של כתר חדש ומעולה ש"כואב " להקריבו . כמובן שזה לא שחור לבן וכל מקרה מצריך שיקול דעת. מקווה שעזרתי . בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש