דלקת לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/11/2010 | 13:55 | מאת: מאיה

בצעתי חידוש טיפול שורש 3 תעלות אצל מומחי לטיפולי שורש. לאחר כשבועים מתום הטיפול (2 מפגשים) התפתחה דלקת באזור. המומחה אמר שצריך להמתין חודש ולראות לאן זה התפתח. שאלתי האם נכון להשאיר דלקת ללא טיפול, והאם ניתן לבצע חידוש טיפול שורש חוזר.תודה

11/11/2010 | 23:32 | מאת: ד"ר גיא וולק

מאיה שלום, מסכים עם המומחה שצריך לחכות ולראות. אין ספק שבמידה ותהיה החרפה במצב, יינקטו צעדים כגון טיפול אנטיביוטי או פתיחת השן וחבישה נוספת עם תרופה, אולי לטווח יותר ארוך. ניתן לבצע חידוש ט"ש חוזר. כמובן שכשלון חידוש בפעם הראשונה כבר מצביע על סיכויי הישרדות יותר נמוכים של השן, אבל תמיד אפשר לנסות. אני אישית מאמין גדול בהצלת שיניים, ונסיונות חוזרים עד שבאמת המצב אבוד. וגם אז- עקירה ושתל זה לא סוף העולם, ובד"כ לא מתים מזה.. בהצלחה בטיפול, ואיחולי החלמה לך ולשן

מנהל פורום טיפולי שורש