הסתבכות אחרי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/11/2010 | 13:51 | מאת: נועה

שלום, לפני כחודשיים עשיתי טיפול שורש, עדכנתי את הרופא שאני נוסעת ל- 5 שבועות לחו"ל והוא המליץ לי לעשות כתר זמני לפני הנסיעה, עשיתי את הכתר הזמני ונסעתי כשחזרתי קבעתי תור למבנה אבל במרפאה לאחר שהרופא צילם את השן הוא אמר שיש בעיה שהעששת ירדה מתחת לחניכיים ואני צריכה לעשות הארכת כותרת במקום אחד ורק אז לעשות את הכתר כי אחרת יהיו לי באזור הזה דלקות חוזרות ונשנות. הייתי שמחה לדעת איך קורה דבר כזה? האם זה טיפול שנעשה לא טוב או שזה פשוט משהו טבעי שיכול לקרות? והאם זה דחוף לעשות את הארכת הכותרת עכשיו כי העששת יכולה להתפשט או שאפשר לחכות עם זה (כי אני עוד רוצה לעשות בירורי)? תודה מחכה לתשובה

06/11/2010 | 00:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

נועה שלום, המקרה שאת מתארת הוא שכיח מאוד. כל חומר השן חשוף להתקפת העששת (ה"רקבון" בשפת היומיום..), גם הכותרת הנראית לעין, וגם צוואר השן המכוסה בד"כ ע"י חניכיים, שאינם אוטמים אותו הרמטית אלא רק מכסים אותו ולא מגנים עליו. יפה שהרופא אבחן זאת לפני ביצוע המבנה והכתר וחסך לך הסתבכויות עתידיות. כמובן שהדבר דחוף כדי למנוע התפשטות העששת, מה שעלול להביא למצב של רקבון עמוק מדי וחוסר יכולת לשקם את השן למרות הארכת כותרת, ואז כבר עקירה, ושתל וכו'.. וחבל. כמו כל טיפול שיניים- דחייה עלולה לגרום להחרפה, וצרות מיותרות. אין בעד מה נועה, ובהצלחה בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש