טיפול בשן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

04/11/2010 | 11:03 | מאת: לאה אלון

אתמול הגעתי לרופא השיניים עם רגישות לחום קור , הרופא איבחן כי צריך לעשות טיפול שורש, אתמול הרופא עשה ניקוי קל וניטרל את העצב..... לפי טענתו אני לא אמורה לחוש ברגישות כיוון שהוא ניטרל את העצב, יתרה מזאת הוא אמר לי שהוא עושה מן ניקוי אבל שאגיע לרופא , עמית, ע"מ להשלים את הטיפול..... יש לי שתי שאלות : יתכן כי הוא פתח שן לא נכונה ? ומה פשר ניטרול העצב , אני לא אמורה להפסיק להרגיש כרב רק אחרי טיפול מושלם ? תודה

04/11/2010 | 20:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

לאה שלום, הסיבה לכאבים בשן היא דלקת בעצב. הניקוי הראשוני שמבצע הרופא אכן אמור להביא להקלה משמעותית בכאב, אולם לא תמיד היעלמות הכאב היא מוחלטת. זה מאוד אינדיבידואלי ויכול להשתנות לא רק מאדם לאדם, אלא גם משן לשן באותו פה. פעולת התרופה, שממשיכה לפעול בתוך השן, תמנע בטווח הקרוב את התפתחות הדלקת, עד לטיפול השורש המלא, בו יבוצע ניקוי כל אזורי השורש, ולאחר מכן סתימת השורשים בחומר איטום מיוחד. אין בעד מה לאה, והמשך טיפול קל

מנהל פורום טיפולי שורש