שן טוחנת שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/10/2010 | 19:48 | מאת: מור

שלום אני בת 24 רציתי לדעת לגבי כאבים בשן טוחנת בזמן האחרון, אציין שהשן עברה טיפול לפני המון שנים כשהייתי בגיל 15 או 17, זו הייתה סתימה רגילה, אני רוצה לדעת: 1. האם יש מצב שאני צריכה טיפול שורש היום לאור הכאבים? 2. אם עשו לי שם סתימה רגילה אז בזמנו, איך נגרם פתאום טיפול שורש? הרי השן כולה עם חומר שלא יכול להיכנס עששת לתוכה, הכל סתום, יש הגיון בדבריי שיכול להיווצר שורש ככה כשלא נכנס עששת? או שבעצם היו צריכים לעשות לי שורש מלכתחילה? תודה על תשובתכם.

01/11/2010 | 22:42 | מאת: ד"ר גיא וולק

מור שלום, יתכן שאת זקוקה לטיפול שורש, ויתכן שמדובר בצורך בהחלפה לסתימה שהתיישנה/נסדקה/נשחקה. שום דבר הוא לא לנצח. סתימה לא אוטמת את השן לחלוטין, וטיפול שורש הוא אפשרות סבירה. צריך כמובן להגיע לרופא השיניים, להיבדק, כולל צילום רנטגן, ולקבל את חוות דעתו של הרופא, ולטפל בהתאם. שיהיה בהצלחה מור, בבדיקה וגם בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש