חוששת מסדק

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/09/2010 | 01:38 | מאת: דנה

לאחר שעקרו והשתילו עצם בשן 12 ושמו לי גשר מרילנד הופיעו לי כאבים בשן 11 ואין בה שום טיפול שורש רק סתימות, אני חוששת מסדק מהסיבות הבאות: 1) השן יותר רגישה בנקישה מאשר שאר השיניים 2) יש חצ'קון קטן מעל השן 3) הרופא הראה לי קו שנמצא בתוך השן לאורך 4) כאבים שלא עוברים עם אנטיביוטיקה האם זה נשמע לך סדק ואיך זה יכול להיות אם אין טיפול שורש שיש סדק? הרופא לא אמר כלום על סדק רק על דלקת בעצב כתוצאה מהדלקת שהיתה וצריך לפתור עם טיפול שורש ושיכול להיות שזה יעבור עם האנטיביוטיקה, האם הוא טעה? ביום ראשון אני הולכת למומחה אבל עד אז אני לחוצה נורא

22/09/2010 | 18:01 | מאת: ד"ר גיא וולק

דנה שלום, לחץ יכול להרוג לך את החג, וזה בטח לא יתן לך כלום, אז כדאי טיפה לנשום. המצב שאת מתארת נשמע כמו סיבה טובה לטיפול שורש, כי דלקת כזו יכולה להיגרם מסתימה בשן קדמית, במיוחד אם מדובר בסתימה גדולה מהרגיל. אם יש סדק, אז הפתרון הוא בד"כ עקירה, וגם את זה כבר עברת אז את יודעת שלא מתים מזה.. אז קחי נשימה, תגידי לעצמך שיש בעיות הרבה יותר גרועות, את הולכת, רואה ומתפקדת, וביום ראשון תדעי כמה זמן ו/או כסף את הולכת לשרוף על בילוי במרפאת השיניים. לכל טיפול יש סוף טיפול, וחוזרים לשיגרה בחיוך.. יאללה, חג שמח דנה, ולהירגע (פרופורציות, הא..?)

25/09/2010 | 20:15 | מאת: נועה

מנהל פורום טיפולי שורש