סדק בשן /שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/07/2010 | 22:09 | מאת: נוגי

שלום דר גיא מה ההבדל בין סדק בשן לבין סדק בשורש? והאם ניתן לטפל בסדק בשן /שורש המון תודה

16/07/2010 | 03:19 | מאת: ד"ר גיא וולק

נוגי שלום, אנו מסתכלים על השן כמכלול הכולל את השורש והחלק הכותרתי. השורש נמצא בתוך החניכיים ובד"כ אינו גלוי לעין, והכותרת היא החלק של השן אותו אנו רואים בחלל הפה. כל זה כמובן בהפשטה והכללה. ככל שהסדק עמוק יותר ומגיע לאזורי השורש, כך יש פחות סיכוי להציל שן והיא בעלת הסתברות גדולה יותר לגורל בלתי הפיך- עקירה. אם הסדק מוגבל לאזור הכותרת- יש סיכוי סביר להציל את השן באמצעות כתר. הכל בהתאם לבדיקת והחלטת רופא השיניים. אין בעד מה, ובהצלחה בטיפול (אם צריך)

מנהל פורום טיפולי שורש