טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/07/2010 | 19:35 | מאת: שולה

כשעושים טיפול שורש ומעליו מחברים כתר- האם חייבים לשים בורג? או שאפשר עם הדבקה?

09/07/2010 | 03:48 | מאת: ד"ר גיא וולק

שולה שלום, השאלה שלך מעידה שלא קיבלת מספיק הסברים מרופא השיניים שלך על הטיפול, ואני חושב שכדאי לך מאוד לשאול אותו (או אותה) את כל השאלות ולקבל את התשובות הרלוונטיות לשן ולטיפול הספציפי שלך. בגדול, שן שעברה טיפול שורש חייבת במבנה וכתר. מבנה הוא סתימה מחוזקת באמצעות בורג קטן המוכנס לתוך ה"גוטה פרקה" (חומר המילוי לסתימת השורש). במקום להגיד "סתימה קבועה המבוצעת לשן שעברה טיפול שורש ומחוזקת לאחת מתעלות השורש ע"י בורג קטן "- אומרים פשוט- "מבנה". על המבנה מבוצע כתר שהוא מעין הלבשה מחרסינה (עם שלד מתכת פנימי שאינו נראה לעין מבחוץ, בשביל החוזק). הכתר אכן מונח על המבנה בהדבקה. אל תתביישי לשאול את הרופא ולקבל פירוט מלא של הטיפול שאת אמורה לקבל. בכל מקרה, שולה- בהצלחה בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש