מוגלה מתחת לשן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/04/2008 | 07:17 | מאת: דנה ל

לפני שבועיים עברתי טיפול שורש שהחל בניקוי התעלות , התפתחה שם דלקת חריפה(מדובר בשן קידמית תחתונה). טופלתי באנטיביוטיקה במשך 5 ימים. הכאב עבר אך נשארה הרגשה של גוש (בסנטר, כמובן שלא חיצוני). שאלתי היא מה זה? מוגלה? האם זה אמור לעבור ובערך תוך כמה זמן ? הרופא אמר שאם לא אז אני יצטרך ניתוח לעקירת השורש? לאן ניתן לפנות לחוות דעת שניה? תודה מראש דנה

01/05/2008 | 12:43 | מאת: ד"ר גיא וולק

דנה שלום הדלקת שהתפתחה אירעה כפי הנראה בשל חדירת חיידקים דרך תעלת השורש ותגובת הגוף לפעילות החיידקית. אנטיביוטיקה יכולה להקל על התופעה אולם חייב להינתן פתרון טיפולי כדי לוודא שהדבר לא יתרחש בשנית. היעלמות הנפיחות (לא כל דלקת בהכרח מביאה למוגלה) תהיה רק לאחר ניקוי יסודי וסילוק כל פעילות חיידקית מהתעלות. כמובן שלפני שמגיעים לניתוחים ופרוצדורות כירורגיות מומלץ להיבדק ע"י מומחה לטיפולי שורש, עליו יכול להמליץ רופא השיניים שלך או כל רופא שיניים אחר באזור מגורייך. בהצלחה רבה דנה

מנהל פורום טיפולי שורש