כמה תעלות יש בשן 46?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/06/2010 | 19:06 | מאת: חייל בצהל

היי אני חייל בצה"ל שלא כ"כ סומך על הרפואה הצבאית, למרות שיש אצלנו רופאת שיניים מעולה, אני מפחד.. הייתה לי סתימה לקויה בשן 46 הסירו לי אותה, ואמרו לי שצריך לעבור שם טיפול שורש לבנתיים שמו לי סתימה זמנית.. הרופאה (שהיא באמת מעולה) אמרה לי שהיא רוצה להפנות אותי למומחה שהוא יעשה את הטיפול.. היא אמרה לי משהו על 3 תעלות בחיפוש באינטרנט ראיתי גם אנשים עם 4 תעלות בשן 46.. בכל מקרה, בטיפול אחר (ניקוי אבן), שמעתי את הרופאה אומרת לרשום משהו על תעלה בשן 46.. כמה שאלות א' - יש 3 או 4 תעלות? יכול להיות שלחלק יש 4 ולי יש 3? כמה תעלות יש בדר"כ בשן זו? ב' - מה יכול להיות המשמעות של מה שאמרה השיננית באמצע הטיפול? תודה מראש

25/06/2010 | 23:43 | מאת: ד"ר גיא וולק

לחייל שלום, נתייחס לשאלותיך (א' ו-ב') לפי הסדר א'- לפעמים 3 ולפעמים 4. מה אכפת לך, אתה זה שצריך לטפל בהם..? אתה משלם על הטיפול לפי כמות התעלות..? בקיצור- המשמעות של כמות התעלות היא לגבי הרופא המטפל ולא המטופל, אז בוא נעזוב את זה. בד"כ 3 או 4. ב'- מאיפה לי לדעת..? למה לא שאלת אותה, יותר הגיוני, לא? נראה לי שכדאי לך קצת להירגע, ואם לדעתך הרופאה באמת טובה, פשוט לסמוך עליה ועל המומחה לטיפולי שורש שאליו היא מפנה אותך, ולקוות שיהיה בסדר. ואם אתה לא סומך על הרפואה הצבאית, גש לרופא פרטי, שלם לו על בדיקה וחוות דעת (ואולי גם על טיפול) אם זה גורם לך להרגיש יותר בטוח. בכל מקרה בהצלחה בטיפול, שיעבור קל ומהר.

מנהל פורום טיפולי שורש