דלקת בשן שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/04/2008 | 11:13 | מאת: רחל

שלום רב, בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בשן שעברה טיפול שורש לפני שנים רבות. לא יכלתי לשלם על כתר, לכן השן נותרה ללא כתר. נאמר לי שייתכן שחיידקים נכנסו פנימה וגרמו לדלקת. אנטיביוטיקה הקלה על הכאב בעבר אך כעת אינה עוזרת. רציתי לשאול מספר שאלות: מדוע יש כאבים בשן שעברה טיפול שורש? האם שן כזו לא אמורה להיות ללא עצבים וללא תחושת כאב? אני סובלת מאוסטאופורוזיס מתקדם, האם עשוי להיות קשר בין הדברים? האם לדעתכם יש לחזור על טיפול השורש? האם תוכלו להמליץ לי על מומחים לטיפולי שורש או להפנות אותי למקור מידע אמין בכדי לקבל חוות דעת? תודה רבה מראש.

01/05/2008 | 12:35 | מאת: ד"ר גיא וולק

רחל שלום- דלקת בשן שעברה טיפול שורש מתרחשת בשל קיום חיידקים בתעלות השורש, גם אם אין התעלות מכילות רקמת עצב. הכאבים הם בעצם הלסת והחניכיים המאחזות לשן בשל תגובת הגוף לחיידקים המגיעים ועוברים מתוך השורש ודרך קצהו החוצה לרקמות התומכות. במקרים כאלו חידוש טיפול שורש הכולל ניקוי יסודי של התעלות יכול לפתור את הבעיה. קשה להמליץ לך על מומחה לטיפולי שורש מכיוון שלא ידוע לנו מקום מגורייך, אולם רופא השיניים שלך בוודאי יוכל לעשות זאת, וכדאי לפנות אליו בהקדם. בהצלחה רחל ואיחולי בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש