חור בשורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/04/2008 | 02:24 | מאת: פשטידה

אני נמצאת בארה"ב, ולא לגמרי רגועה מהתשובות שאני מקבלת כאן מרופאי השיניים, שלתחושתי מנסים "לעשות קופה" על חשבוני, אז חשבתי לקבל גם את חוות דעתכם: האנדודונטיסט איבחן אצלי חור בשורש, בשן שהיו בה טיפול שורש, כתר ומבנה בעבר. הוא שלח אותי להתייעצות עם רופא נוסף, והיום הם אמרו לי שלדעתם, באמצעות טיפול כירורגי חדשני אפשר לסתום את החור בשורש ולהתקין מעל השן כתר חדש וכך להציל אותה מעקירה. עם זאת, רופא השיניים אמר לי ש"לדעתי בסופו של דבר בכל מקרה תצטרכי לאבד את השן, כי התעסקו איתה כבר יותר מדי". לא הבנתי, אם ככה, למה לא לעקור אותה כבר עכשיו ולהתקין גשר או שתל. כששאלתי את הרופא, הוא נתן תשובה מתחמקת ולא ברורה. אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. האם להתעקש על עקירה? מה הפרוגנוזה של הטיפול לסתימת חור בשורש השן? מה הסיכוי שהבעיה תחזור אחרי הטיפול? תודה!

01/05/2008 | 12:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום לך- במהלך טיפול שורש או ביצוע המבנה שעליו עלול לקרות "ניקוב" (פרפורציה בלעז), בהנחה שלכך מתכוונים רופאייך, שניתן לתקן אותו באמצעות טכניקות וחומרים מתקדמים. סיכויי ההצלחה תלויים גם במיקום הניקוב ורק ע"י בדיקת השן עצמה וצילום טוב ניתן לנבא את אחוזי הסיכוי להצלחה. במידה ומבטח סיכוי טוב כדאי לנסות להציל את השן, מכיוון שעקירה ושתל ניתן לבצע גם במועד מאוחר יותר. אם אינך שלימה עם חוות דעתו של הרופא, קבלי חוות דעת נוספת. זוהי זכותך, ואפילו חובך כלפי עצמך בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש