סיכון בטיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/04/2010 | 11:44 | מאת: רני

שלום רב, מומחה לט"ש אמר כי סיכויי ההצלחה בין חידוש ט"ש לאפיסקטומי זהים במקרה שלי (דלקת ואולי סדק) שן לאחר 18 שנות טיפול. אם נתעלם משיקולי עלויות איזו פרוצדורה בעלת סיכונים פחותים לנזק גופני. תודה מראש על תשובתך ?

18/04/2010 | 21:47 | מאת: ד"ר גיא וולק

רני שלום, פרוצדורת חידוש טיפול שורש הינה פרוצדורה שאינה כירורגית, ולכן ברמת סיכון נמוכה יותר אקב חוסר הפולשנות שבה. האופציה השמרנית יותר, כמו חידוש טיפול שורש, היא תמיד עדיפה לטעמי על אפיסקטומי, שבעצם אפשר לבצע גם אחר כך אם לא מגיעים לתוצאה המקווה באמצעות החידוש. זו דעתי, שהיא כמובן בהכללה מבלי שראיתי ובחנתי את פרטי המקרה הספציפי. בכל מקרה רני, בהצלחה- בהחלטה ובטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש