שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/03/2008 | 16:13 | מאת: רינת

אני חושבת שאני צריכה לעשות טיפול שורש ויש לי פחד רב מרופאי שיניים עוד מילדות.. האם זה כואב ומה התהלים של הטיפול? תודה מראש

03/04/2008 | 09:19 | מאת: ד"ר גיא וולק

רינת שלום, שאלתך אינה קטנה כלל. אחוז רחב באוכלוסיה נע בין חשש מכאב בטיפול שיניים ועד חרדה אמיתית בלתי נשלטת שאינה מאפשרת שיתוף פעולה, למרות הרצון לטפל בבעיות השיניים. רפואת השיניים התקדמה מאוד, לא רק בחומרים ובטכניקות אלא גם בתפיסה שלה את המטופל ותחושותיו ולא רק את השן הספציפית. חשוב להדגיש- רפואת שיניים במאה ה-21 אינה רפואה כואבת ! כמובן שהדבר תלוי מאד ברופא השיניים עצמו, בגישה, בנסיון וביכולות שלו. התהליך עצמו מתחיל באבחון מדויק של הבעיה, כולל צילום רנטגן לפי הצורך, הרדמת השן תוך שימוש מקדים במאלחש למניעת כאב בזמן ההזרקה, ניקוי תעלות השורש ואיטומן ע"י חומר המיועד לכך. בהמשך, לאחר הצלחת טיפול השורש, כולל תהליך השיקום את המבנה והכתר. המון בהצלחה, נשמח לענות על שאלות נוספות ולשמוע שאכן הכל עבר בקלות

מנהל פורום טיפולי שורש