חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/10/2009 | 12:36 | מאת: מומי

לפני לא מעט שנים,רופא השיניים הקבוע שלי,ביצע טיפול שורש בשן 46 ,מעל שן זו קיים מבנה עם כתרים(לשיניים שליד-סה"כ 3 שיניים)בצילום סטאטוס מעכשיו,נתבקשתי לפנות ע"י רופאי למומחה באנדודונטיה לטיפול שורש חוזר בשן זו, מתוך הנחה שהביצוע ייעשה דרך חור במבנה הקיים מעל שן זו.מה שייקר את עלות הטיפול בצורה משמעותית!המומחה פרק את המבנה בשניות ספורות,מבלי לקדוח חור.מסתבר שמתחת למבנה קיים בית גידול טוב וטבעי לחיידקים.לאחר הטיפול הודבק המבנה.מאז חלפו 4 ימים עם כאבים שלא חולפים מלווים עם טיפת נפיחות מקומית.לאור התיאור האם לחזור לרופא שיניים המקורי שלי ולברר מדוע לא ביצע טיפול בשן שעברה בעבר טיפול שורש? מה עושים עם הכאבים שלא חולפים, אני מטופל במשכך כאבים בלבד.אודה על התיחסותכם!

22/10/2009 | 19:22 | מאת: ד"ר גיא וולק

מומי שלום, לחזור לרופא השיניים המקורי שלך כדי לערוך בירורים, זה בערך כמו לבדוק מי דחף את זה שהחזיק את קרטון החלב וגרם לו להישפך. החלב כבר על הרצפה, לא? עדיף להיבדק אצל המומחה, לברר את סיבת הכאבים, לראות אם צריך אנטיביוטיקה בשילוב עם משככי הכאבים, ולשמוע מה ממליץ המומחה כפתרון לגורם לכאבים. אחרי שהמצב יתייצב ותחזור להיות בריא ושמח, יהיה לך המון זמן לבירורים אם זה עדיין יעניין אותך. קודם כל תדאג להרגיש טוב החלמה מהירה, מומי, ופתרון קל ומוצלח לבעיה

23/10/2009 | 14:23 | מאת: מומי

תודה על תשובתך, כוונתי היתה לברר,האם שן שעברה טיפול שורש בעבר והטיפול בדיעבד נתגלה ככושל.האין באחריותו של הרופא שקיבל את התמורה במלואה בזמנו.לשאת בהוצאות הטיפול החוזר הנוכחי בשן זו.ולא להפנותי למומחה נוסף בטיפולי שורש שמכניס אותי להוצאות יקרות! באשר למומחה,נתבקשתילקחת תרופות אנטיביוטיות 1.augmentin 500mg כדור 3 פעמים ביום למשך 5 ימים 2.dexamethasone 2mg ערב ראשון-4 כדורים ערב שני-3 כדורים ערב שלישי-3 כדורים כאחד שאינו נוטל תרופות,למיטב הבנתי מדובר בכמות לא מבוטלת מה טיבן והשפעתם?מה דעתך על המינון? בברכה,מומי

מנהל פורום טיפולי שורש