שן אחרי טיפול שורש שהושארה מתחת לתותבת.

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/10/2009 | 20:09 | מאת: תמי

שלום לכולם, לפני שמונה שנים עשיתי תותבת עליונה, ולמטה תותבת חלקית , נישארו שן 46 שלפני 20 שנה עברה טיפול שורש ו7 שיניים קידמיות. לפני שנה וחצי ניגשתי שוב לאותה מרפאה וביקשתי לעשות תותבת שלמה תחתונה.נאמר לי שיעקרו לי את כל השיניים בפעם אחת, סבבה אמרתי לעצמי..זהו...ניגמר הסבל הממושך שלי מדלקות בלתי ניפסקות . ויותר לא יהיו לי כאבי שיניים. יומיים לאחר העקירה פתאום הבחנתי שיש לי בצד עדיין שן, הייתי בשוק , מה לא עקרו לי את כל השיניים? 4 חודשים לאחר מכן התחילו לי הדלקות והנפיחויות בצד, באתי למרפאה מה אמרו לי, את צריכה לעקור את השן שנישארה ולעשות תותבת חדשה.אני רוצה לדעת האם אין פה רשלנות רפואית שהשאירו לי את השן , והאם עכשיו שנה וחצי אחרי אני צריכה להוציא עוד סכום כסף שאין לי כי אני מתקיימת מקצבת נכות.הייתי בטוחה שעוקרים לי את כל השיניים כך היה מובן לי ולא אמרו לי שתישאר לי שן 46, מבקשת ייעוץ.

16/10/2009 | 10:21 | מאת: ד"ר גיא וולק

תמי שלום, אין לי אלא להשתתף בצערך על המצב, שייתכן ונגרם עקב חוסר הבנה, אבל לצורך מתן ייעוץ במקרה כזה, נדרשת בדיקה של צילומי השיניים לפני ואחרי הטיפול המדובר, וכן בדיקה קלינית של הפה והתותבת, אולי בשילוב עם קבלת הסבר מהרופא לגבי השיקולים שהינחו אותו בתהליך קבלת ההחלטות. ניתן לקבל תשובות או מהרופא עצמו, או מרופא שיניים מומחה, בד"כ מומחה לשיקום הפה לאחר בדיקה ושיחה איתו, בצירוף הצילומים הרלוונטיים. בהצלחה תמי

מנהל פורום טיפולי שורש