דילמה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/10/2009 | 21:18 | מאת: אייל

ד"ר גיא שלום רב בשנית בחיי היום יום הנני עובד בחברה המספקת שירותים רפואיים אבחנתיים וטיפוליים בכל הנוגע להפרעות שינה. בתחום האחרון שהזכרתי יש לי כלים לבחון,לבדוק,לייעץ ואף לקבוע להרבה פציינטים. לצערי, אין לי את הכלים לחזות מראש מה תהיה איכות העבודה בטיפול שורש, הרכבת כתרים וכו'. כמו כן זמן מיותר אין לי לגשת ולבדוק ולקבל הצעות מחיר. אני מניח שק חולים עובדת לפי סטנדרטים/פרוטוקולים שונים . האם בתחום השיניים קיימים פרוטוקולים רפואיים לעבודה או שאיש כישר בעיניו יעשה? כמו כן האם קיים מחירון כזה או אחר אותו אני יכול לדרוש. זה הקליניקה נחמדה , אסטתית ונקייה לא ממש מקדם אותי בהחלטה . אשמח לתגובתך אייל

13/10/2009 | 09:03 | מאת: ד"ר גיא וולק

אייל שלום בשנית גם לך, כמובן שקיים פרוטוקול רפואי לכל טיפול ברפואת שיניים. השאלות בתחום זה הן האם הרופא עובד בהתאם לפרוטוקול והאם הוא מעודכן בכל ההתפתחויות בתחום עיסוקו. המחירון בקופ"ח משתנה בהתאם לסוג החברות בקופה(בכללית למשל- רגיל/מושלם/פלטינום) המקנה הנחה שונה מן המחירון הראשוני. חובה לפגוש את הרופא המטפל, להכיר ולהתרשם ולקבל מענה לשאלות. ולגבי המרפאה- מרפאה לא נקייה או מסודרת, עם ריחות לוואי תעיד על תחזוקה לקויה ואולי גם התייחסות דומה לסטנדרטים הטיפוליים, ולכן תיפסל על הסף. זהו תהליך סינון ראשוני חשוב. מכיוון שבריאותך אמורה להימצא במקום הראשון בסדר העדיפויות, הייתימ משקיע את הזמן ובודק עד להחלטה סופית. טיפול שיניים שנכשל יכול להוות פגיעה קשה באיכות החיים מבחינה בריאותית, אסתטית, וההשקעה הכספית בטיפולם מתקנים, מבלי לדבר על הזמן הרב שיבוזבז בתהליך. זכור אייל- טיפול זול עלול להיות יקר מאוד בהמשך. בדוק היטב לעומק, קבל המלצות מחברים, בקר במרפאת השיניים המיועדת ושקול ההחלטה בכובד ראש. בהצלחה בבחירה, ובטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש