כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

06/09/2009 | 20:51 | מאת: שאלה

היי עשיתי טיפול שורש בשן חלשה ושבירה. הומלץ לי על כתר. לא מדובר על טיפול שורש ראשון שעשיתי בחיי וגם לא כתר ראשון. הפעם החלטתי להתעמק קצת בנושא:) 1. איזה סוג כתר מומלץ? יש מתכתי חרסינה חצי אצלי ויש אצילי ויש רק חרסינה ויש זהב. איזה כתר נחשב עמיד ויעיל לטווח ארוך? 2.שמתי לב שהיכן שיש לי כתרים קודמים בפה ,החניכיים נסוגו מעט ובאזורים מסוימים צבע החניכיים אף הפך להיות צבע מתכתי - שחור.האם זה טבעי? האם זה הכרחי? אני בחורה צעירה ונראה לי מוזר שזה מה שאמור לקרות אחרי כתר. אודה לך על הכוונה וייעוץ בנושאים אלו.

07/09/2009 | 07:18 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום, אני מקווה שפינית לצורך לימוד נושא הכתרים מספר חודשים לפחות, אבל ננסה בראשי פרקים לכסות את הנושא: הכתרים הנפוצים ביותר הינם כתרי "חרסינה מאוחה למתכת"- PFM, כאשר השלד הינו ממתכת- חצי אצילה או לא אצילה( המתכות האצילות כגון זהב משמשות לכתרים ממשפחה נפרדת הנקראת GALVANO או CAPTEC ונמצאת בשימוש מצומצם יותר כיום), ועל השלד ציפוי החרסינה המשווה לכתר את מראה "השן הטבעית". ישנם שיקולים רבים ושונים בהחלטה אם מתכת חצי אצילה או לא אצילה, ואין יותר או פחות טוב, אלא בחירה המתאימה ביותר לשן, גודלה, מצב החניכיים שסביבה ועוד. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה חדה בכמות הכתרים ממשפחת ה"שחזורים ללא מתכת"- כתרים ללא שלד מתכת אלא על בסיס חומרים כגון זיקוניה, בעלי גוון לבן הקרוב לצבע השן , המאפשרים להגיע לתוצאות אסטטיות מרהיבות, במיוחד בשיניים קדמיות בהן היתה השתקפות של שולי המתכת בכתרים הקונבנציונאלים ופגיעה באסתטיקה. העלויות שונות, וניתן לנחש מי משתי הקבוצות תגרום לחור גדול יותר בארנק, אבל חיוך שמח וטבעי יותר. ואפשר להוסיף עוד ועוד, אבל נשאיר משהו לרופא השיניים האישי שלך, לא?

מנהל פורום טיפולי שורש