איך לא.... רגישות לאחר טיפול שורש ועוד

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/09/2009 | 13:27 | מאת: שורש הבעיה

שלום לרופאים, לפני מספר חודשים החליפו לי בשן 17 סתימה עמוקה. הכאבים נמשכו ולאחר חודשים הומלץ על טיפול שורש לשן זו.עברתי את טיפול השורש ונקבע לי תור לשבועיים אחרי. כשהגעתי לאחר שבועיים אמרתי לרופאה שעדין כואב לי. הרופאה הקישה על השן בשני צדיה. צד אחד לא כאב אך צד שני כאב וחשתי רגישות. הרופאה לא המשיכה בטיפול ואמרה שאגיע שוב בעוד כשבוע כי כל עוד יש כאבים או רגישות היא לא יכולה להמשיך בטיפול. שאלתי היא מהן האפשרויות שיכולות למהשך טיפול להיות במידה והרגישות תמשיך (כרגע השן עדיין רגישה למגע אך לא לקור כפי שהיה בעבר)? בתודה, שורש הבעיה.

07/09/2009 | 07:04 | מאת: ד"ר גיא וולק

שורש שלום, ישנם מקרים בהם דרוש פרק זמן ארוך מהרגיל להחלמת השן מטיפול שורש, ולכן הרופאה מעדיפה להמתין, ובצדק. במידה והרגישות לא חולפת ניתן תמיד לבצע ניקוי נוסף של תעלות השורש, המתנה להקלה והיעלמות תחושת הכאב, וסתימתן, מה שנקרא חידוש טיפול שורש. בינתיים כמובן מומלץ להימנע מלעיסת מזון קשיח באזור, או אפילו ללעוס רק בצד השני. וחוץ מזה- לעקור תמיד אפשר... אבל זאת כמובן לא באמת אלטרנטיבה כאן. מקווה להחלמה מהירה בהצלחה שורש

מנהל פורום טיפולי שורש