בעיה בטיפול שרש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/08/2009 | 08:38 | מאת: אופיר

אני מטופל בטיפול שרש בשן הקידמית התחתונה ליד הניב מקידמת הפה הטיפול כרוך במטיפ אים אנטיביוטיקה דחיפת מין מקלות רכים וכאלו בצבע אדום או לבן ןשליפתם המהירה הבעיה שאחרי 6 7 פעמים ליפעמים אחריי יומיים מיזמן הטיפול השן מתחילה ליכוב לי בנקישה ובנגיעת הלשון בה ליפעמים כשהוא סוגר זה לא כואב אבל ליפעמים כשהוא סוגר בסתימה זמנית עוד פעם חוזר הכאב מה עושים הדלקת נסוגה ופיתאום עוד פעם כאבים האים יתכן גראנולום בתחתית השרש שהוא רגיש לטיפון שיוצר גירוי? איך אפשר לדעת מה מקור הבעיה האים רואים זאת בצילום את הגראנולום למשל כבר שש שבע פעמים אני חוזר אליו והוא עושה את כל מה שניראה בסדר אבל הבעיה חוזרת על עצמה בתחילה הרופ אמר שיתכן שהטיפון המכני יוצר דלקת ונעזוב את השן ןלא ניסתום אותה סופית כדיי לא לעורר גירוי ואכן אחריי שעוע זה אבר אבל עוד פען כשהוא פתח ושטף אים זריקה אים חןמר מחטא ואלא כאב ביזמן הטיפול וסתם אים צמר גפן וסתימה נוצר אחריי יומיים לא ביום הראשון כאב לחץ מזה יכול להיות לדעתך איך אפשר לעלות על זה .. אשמח אים תיהיי לי לךעזר והאיר אפשרות של הבעיה בתודה מראש אופיר

07/09/2009 | 06:45 | מאת: ד"ר גיא וולק

אופיר שלום, הבעיה שאתה מתאר נשמעת כמו גרנולומה, דלקת באזור הקצה של השורש, שכנראה תפוסה שם בגלל חיידקים שקשה להיפטר מהם. ייתכן גם שיש סדק בשורש, ואז השן צריכה להיעקר כי אין כמעט סיכוי להציל שן עם סדק. בהנחה שאין סדק צריל להמשיך לנסות להציל את השן, אולי בטיפול אצל רופא מומחה לטיפולי שורש שעובד עם מיקרוסקופ מיוחד שמאפשר לראות יותר לעומק של התעלה בשורש. מחזיק לך אצבעות להצלחת הטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש