הרדמה לא עוזרת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/08/2009 | 22:14 | מאת: יעל

ד"ר שלום רב. אני זקוקה לטיפול שורש בשן בינה תחתונה שמאלית (הרופא ממליץ על טיפול ולא על עקירה בגלל שבשיניים סמוכות ישנו גשר והוא רוצה "לשמור" את השן) הוא הרדים את המקום אך ברגע שהתחיל לגעת עם מכשיר, לדבריו עוד לא לחדור פנימה רק לנקות מסביב, חשתי כאבים, הוא נתן לי זריקה נוספת אך גם זו לא הועילה. לא יכולנו להמשיך בטיפול והוא סגר את המקום בסתימה זמנית ושם לי בפנים ספוגיות עם חומר הרגעה לעצב. קבענו תור לעוד שבוע והוא אמר שיכול להיות שחומר ההרגעה יעזור וביחד עם הזריקות הכאב יופחת. אני מ-ת-ה מפחד! גם ככה אני מפחדת מטיפולי שיניים אז עם החויה המאד לא נעימה הזאת אני ממש לא יודעת איך אחזור שבוע הבא... מה עושים כשהמקום לא נרדם? הוא אמר שאופציה נוספת אבל אחרונה מבחינתו זה להשתמש ברעל כלשהוא שהורג את העצב אבל שזה ממש לא מומלץ. הוא לא הסביר לי במה בדיוק מדובר ומהן ההשלכות לשימוש ברעל. אני מניקה והוא אמר שלא אוכל להניק במידה וישתמש בזה. שאלותי: 1.מה עושים כשמקום לא נרדם, איזה אופציות יש? 2.האם יש סיכוי שחומר ההרגעה שהוא שם לי בשן אכן ישפיע ויעזור לטיפול? 3.מהו בדיוק ה"רעל" הזה ומהם הסיכונים? 4.כמה זמן לא אוכל להניק? סליחה על אורך השאלה אני זקוקה לאינפורמציה שתעזור לי להירגע.. (או שלא..) תודה!!

20/08/2009 | 12:14 | מאת: ד"ר גיא וולק

יעל שלום, הצטערתי לשמוע על החויה הלא נעימה, אבל כולי תקוה שהספוגיות עם החומר המרגיע ישפיעו לטובה והשן תהיה פחות רגישה. לא ידוע לי על הגבלות בהנקה ולכן תיאלצי לקבל יותר פרטים מהרופא המטפל ניתן לשקול טיפול בשילוב עם גז צחוק שאמור גם הוא להקטין אפקט של כאבים. וכמובן תמיד אפשר הרדמה כללית, אבל זה נראה לי קצת היסחפות בשביל שן אחת, לא? מקווה לטיפול קל, ובהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש