אבדן חוש הטעם בעקבות טיפול שורש. דחוף!

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/08/2009 | 20:27 | מאת: בני י.

שלום, לפני ארבעה ימים עברתי טיפול שורש בשן 37 (טוחנת אחורית), ליתר דיוק - תחילת טיפול שורש: קדיחה עד לעצב הוצאת העצב הראשי והכנסת חומר לתעלות האחרות. הרגשתי שהרופאה הזריקה לי עמוק יותר והרבה יותר חומר הרדמה ממה שאני מכיר. בתחילה, בשעות הראשונות, כל הלחי השמאלית, תחתית הסנטר ועד תחתית העין היתה מאובנת לגמרי מההרדמה. רק במהלך הלילה התפוגגה ההרדמה, אך בבוקר גיליתי שהלשון חצי משותקת, ובחלק הקידמי יש חוסר תחושה (כמו אחרי כויה רצינית ממשקה חם מדי). לאחר כמה שעות שמתי לב שבעצם כמעט אינני מצליח לטעום מה שאני אוכל. עכשיו, ארבעה אחרי הטיפול, אמנם ירדה הנפיחות והכאב אבל אני עדיין לא מצליח לטעום כמעט כלום - מלוח בכלל לא, וקצת טעמים מתוקים. קראתי מאמר שייתכן שיש חשיבות של התערבות דווקא בהתחלה, ולפחות - לקחת אנטיביטיקה כדי למנוע בצקת והצטלקות העצב. התייעצתי היום עם הרופאה ואכן יעצה לי לקחת מוקסיפן, וכך עשיתי (בערך יומיים אחרי הטיפול). שאלותיי: מה ניתן לעשות? והאם יש סכנה שאאבד את חוש הטעם לתמיד? האם ייתכן שחומר התרופה שהיא הוסיפה CPK, הוא שגורם לתחושת הצריבה בלשון ולאובדן חוש הטעם? בתודה מראש, בני

16/08/2009 | 20:32 | מאת: בני י.

: לוקח אנטיביוטיקה כבר יומיים. אולי זה מסביר חזרה חלקית מאוד של יכולת טעימת טעמים מתוקים?

16/08/2009 | 23:09 | מאת: ד"ר גיא וולק

בני שלום, התופעה שאתה מתאר קיימת, אם כי בד"כ בצורה הרבה פחות דרסטית. ניתן להתייעץ במקרים כאלו ברופא שהינו מומחה לרפואת הפה. זהו רופא שיניים שעבר התמחות מיוחדת בכל האיברים הנמצאים בחלל הפה- בלוטות למיניהן (רוק, טעם), רקמת הלחי הפנימית והחיך וכו' רופא כזה יוכל לתת תשובות מוסמכות לגבי הגורמים האפשריים למצב, דרכי הטיפול המומלצות, וזמן ההחלמה החלמה מהירה בני

מנהל פורום טיפולי שורש