הרופא לא מצליח להרדים את המקום

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/08/2009 | 00:55 | מאת: עידית

שלום, אני עוברת טיפול שורש בשן 47, ארבע תעלות, אחרי מספר זריקות המקום נרדם באופו חלקי בלבד,וחלק מהטיפול עברתי כשאני סובלת מכאבים עזים. אחרי מספר זריקות החלו לי דפיקות לב מאד חזקות, ורעד ביד, אז הרופא אמר שזה בגלל האדרנלין בזריקות ונתן לי עוד זריקה ללא אדרנלין. אחר כך שטף את המקום עם חומר ההרדמה , ויש עצב מסויים שלא הצליח,'' לחסל''. שבוע הבא אני אמורה לעבור את החלק השני של הטיפול ואני ממש חוששת שוב לעבור את התהליך הנוראי הזה.איך אפשר לדעתך לפתור את הבעיה? נ.ב- האם השימוש במיקרוסקופ מאפשר טיפול טוב יותר? המיקרוסקופ הוא חלק מהציוד במרפאת השיניים, ומי שרוצה טיפול שורש עם המיקרוסקופ, נאלץ להוסיף כמעט 300 ש'ח. אני לא מבינה מה ההגיון, הרי זה לא מוצר מתכלה, יש לציין שהטיפול נערך עם המיקרוסקופ...ממש עזר. אודה על תשובתך.

16/08/2009 | 23:04 | מאת: ד"ר גיא וולק

עידית שלום, ראשית בהקשר להרדמה ולחוויה המאוד לא נעימה שעברת: שיניים טוחנות בלסת התחתונה (במיוחד אלו עם ארבע התעלות) נחשבות לקשות ביותר להרדמה, והרגישות ביותר ביותר במהלך הטיפול. החלק השני של הטיפול אמור להיות קל הרבה יותר, באופן משמעותי, מכיוון שהקטע הקשה- כניסה לתוך שן עם עצב פעיל (והיא כבר לא עונה להגדרה הנ"ל)- הקטע הזה מאחורייך. שימוש במיקרוסקופ נועד לצרכים ספציפיים בשיניים ספציפיות- כגון פתחי תעלות קטנים מהרגיל וקשים יותר לאיתור וכו' ולגבי עלות הטיפול במיקרוסקופ: זהו ציוד יקר באופן חריג (עשרות אלפי דולרים...!!!) ואת עלות הרכישה, התפעול, התחזוקה והבלאי משלם גם המטופל שמקבל טיפול בסטנדרט גבוה יותר הנותן מענה לבעיות שפעם לא היו ניתנות לפתרון. כשמוהל מגיע לברית למה לא משלמים לו רק על המונית? הרי כלי החיתוך אינם מוצר מתכלה...? המטופל משלם לרופא על השירות, הכולל בתוכו מרכיבים רבים, וביניהם ציוד ברמה גבוהה, וגם השתלמויות למשל, שגם עלו לרופא כסף, וגם הפסיד עבורן ימי עבודה(הפסד כפול יש כאן)- אבל נועדו להעלות את רמתו המקצועית ולאפשר לו להעניק טיפול מיטבי למטופליו. הבנו? בהצלחה בחלק ב'

17/08/2009 | 22:41 | מאת: עידית

תודה, נקווה לטוב... הרגעת אותי קצת לגבי הבאות...

מנהל פורום טיפולי שורש