האם תוכל לפרט או לשלוח לאתר שמפרט:

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/07/2009 | 13:08 | מאת: שירה

מה עושים בכל פגישה של טיפול שורש. באיזה מהפגישות מקבלים זריקת הרדמה, כאבים צפויים ועוד כמה שיותר פרטים שיסבירו על התהליך הצפוי.

27/07/2009 | 00:05 | מאת: ד"ר גיא וולק

שירה שלום, טיפול שורש יכול להתפרס על פגישה אחת עד שלוש ולעיתים יותר בהתאם לשיקול דעתו של הרופא, ובכל פגישה ניתן לקבל זריקת הרדמה אלא אם כן אין צורך וגם זאת לפי שיקול דעתו של הרופא. רצף הפעולות בתהליך הוא ניקוי תעלות השורש (בד"כ בכל שורש תעלה- בטוחנת 3 שורשים, בחותכת(קדמית) שורש אחד וכו') באמצעות מכשירים מיוחדים (פוצרים) ובשילוב חומרי שטיפה וחיטוי. לא צפויים כאבים מכיוון שמבוצעת הרדמה ע"י זריקת אלחוש. לאחר סיום ניקוי וחיטוי התעלה או התעלות מבוצעת סתימת התעלות ע"י חומר מילוי ייעודי לכך (כמו שחור בשן מנקים ואח"כ סותמים ע"י החומר המתאים לסתימה, אמלגם(צבע אפור כסוף) או לבנה) בזאת מסתיים טיפול השורש ולאחריו השן ממשיכה לטיפול השיקומי שהוא המבנה (הסתימה הקבועה שיושבת על טיפול השורש ותחזיק עליה את הכתר, שהוא הטיפול הסופי לשן ומגן עליה משברים או סדקים שעלולים להתרחש בשן שעברה טיפול שורש, ובכך שומר עליה שתאריך ימים ותשרת אותך כחלק ממערך הלעיסה. כמובן שאלו הם הקווים המנחים באופן עקרוני לטיפול שורש והטיפול יכול להשתנות משן אחת לשן שניה בהתאם למצב השן ולסיבה לטיפול השורש. שיהיה טיפול קל ומוצלח שירה

מנהל פורום טיפולי שורש