מה השלבים בטיפול שורש ומה הזמן האופטימלי שכדאי לחכ

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

24/07/2009 | 23:47 | מאת: ליאורה

ברור לי כי כל מקרה לגופו, אבל מסקרן אותי לדעת כמה זמן כדאי לתת לשן לנוח בין כל שלב, והאם זה שאין תור ונותנים לחכות חודש בין שלב אחד(הקידוח הראשוני) לשלב השני (סתימת התעלות) לא יכול להזיק לשן.

25/07/2009 | 00:37 | מאת: ד"ר גיא וולק

ליאורה שלום. אכן כל מקרה לגופו, אבל בין שבוע לשלושה הוא פרק זמן סביר. ניתן לחכות גם יותר, אבל הסכנה הגדולה ביותר במצב כזה היא שבר בסתימה הזמנית ואז דליפת חיידקים (הנמצאים ברוק באופן שגרתי) לתוך השן והיווצרות זיהום, או גרוע מזה- שבר של השן עצמה וסיכוי לעקירה עקב כך ואיבוד השן. לכן- הההמלצה הטובה ביותר היא להימנע ממזון קשה באזור השן, כדי להקטין סכנת שברים וסדקים בהצלחה בהמשך הטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש