התחיל כטיפול שורש-מסתיים בעקירה?!

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/07/2009 | 23:07 | מאת: נעמה

הי, לפני כשנתיים עשו לי סתימה מאוד עמוקה בשן למעלה מצד שמאל (נראה לי שזו שן מס' 27). השן המשיכה להיות נורא רגישה אבל הרופא אמר שהסתימה נראית תקינה והכל בסדר. בתחילת החודש האחרון תקפו אותי כאבים חזקים בצד שמאל של הפנים שכללו גם כאבי ראש בלתי נסבלים והייתי על משככי כאבים שבועיים עד שהחלטתי ללכת לרופא. הרופא קבע טיפול שורש כי הסתימה העמוקה נוגעת בעצב וגורמת לרגישות (כך שהכאבים היו מעירים אותי גם באמצע הלילה). התחלתי את הטיפול בחרדה גדולה, הרופא שם סתימה זמנית ונקבע לי תור לכתר וכו'. הגעתי אליו היום מוקדם מהצפוי מכיוון שהרגשתי כאבים בשן תוך כדי האוכל, כאבים כאילו השן עומדת ליפול. הוא ראה שיש סדק לאורך כל השן ולכן צריך לעקור אותה. שם לי בנתיים שוב סתימה זמנית , עדיין קשה לי לאכול, והעקירה צפויה לתחילת השבוע הקרוב. עכשיו לשאלתי - אני בשום אופן לא מוכנה לשים שתל, אז מה האופציות שלי? כולל סיכונים, יתרונות וחסרונות. דבר נוסף - האם אין דרך אחרת? האם לא ניתן לבצע פשוט סתימה ממש חזקה על השן וזהו?

23/07/2009 | 11:19 | מאת: ד"ר וולק

נעמה שלום, משתתף בצערך על השתלשלות העניינים הלא משמחת, אבל: א. אין ברירה- עקירה, אלא אם כן מומחה לכירורגיית חניכיים יגיד לאחר בדיקה שניתן לבצע תיקון כירורגי לחניכיים כדי להלביש כתר. לדעתי סיכוי בין נמוך לאפסי, ולכן נעבור לאלטרנטיבות היותר ריאליות בהנחה שהשן עוזבת אותנו לעולם שכולו טוב... ב. האופציה הפשוטה ביותר היא להישאר ללא שן וזהו. אם יש לך את השן הטחנת שלפניה (מס' 26) אפשר להסתדר גם ככה. לא מסוכן,לא יקר, לא נוח אבל נסבל. ג. האופציה המתקדמת ביותר היא כמובן שתל. טיפול אלגנטי, לא כואב, אבל לא זול. נחשב לפתרון בעל סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר. לא יודע למה את לא מוכנה, אבל הייתי מציע לשקול שוב, לדבר עם הרופא ולקבל הסבר מפורט על הפרוצדורה, ואז עם ידע קצת יותר מבוסס- להחליט. קדימה, להתחיל את תהליך קבלת ההחלטות, ושיהיה בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש