שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/07/2009 | 19:39 | מאת: שי

לאחר טיפול שורש שהתבצע כתוצאה משבירה של חלק מהשן, האם קיים מצב, שבו התגלה כי נוצר סדק!! בשן הקיימת, הנגרם כתוצאה מהזנחה של מס' שנים בבניית הכתר וטיפולו, כאשר במצב כזה הטיפול הדרוש הוא עקירת השן והשתלה? יש לומר כי השן מלווה בכאבים קלים בעט חידוש טיפול השורש, לכן הוצע הפיתרון הנ"ל. האם יש היגיון מאחורי הדבר? או שהסיבה היחידה היכולה לגרום לכאבים החוזרים, היא דלקת!! בשן. וכי הטענה הראשונה לא יכולה להיות רלוונטית לסיטואציה הזו, אלא ההיגיון היחיד מאוחריה כי להכניס עוד כמה אלפי שקלים לכיסו של הרופא בעקבות ההשתלה.

23/07/2009 | 11:10 | מאת: ד"ר וולק

שי שלום, אכן שן אחרי ו/או במהלךטיפול שורש ללא כתר חשופה לסכנת שבר או סדק. אלו יכולים להתרחש בבת אחת או להתחיל בקטן ולהתקדם לאט בתוך השן. בכל מקרה הנזק הוא לעיתים אינו ניתן לתיקון ואז אין ברירה אלא להיפרד מהשן (עקירה) ולמצוא תחליף שיהווה במקומה חלק ממערך הלעיסה (שתל, ועליו- כמו על טיפול שורש- מבנה וכתר) מצער, נכון, אבל זה המצב. ניתן כמובן להיבדק אצל רופא מומחה לטיפולי וחידוש טיפולי שורש- "אנדודונט" , ולקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה שי

מנהל פורום טיפולי שורש