אלרגיה לחומרים של סתימה לבנה-טיפול שורש.

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/07/2009 | 12:06 | מאת: שירן

שלום וברכה! אני ממש יוצאת מדעתי לפני חודשיים הייתי אצל רופא השיניים והוא עשה לי טיפול שורש והוא טען שמדובר שסתימה ישנה. השבוע באתי לביקור עקב כאב קטן שחשתי בשן המצויה בסמון לטיפול השורש שנעשה לי. והרופא טען שאני צריכה טיפול שורש נוסף בעוד שן מכיון שאני אלרגית לחומרים שהוא משתמש בסתימה לבנה וזה גורם לי לטיפול שורש. 1. הייתכן שזהו הסבר הגיוני? 2 אין אלטרנטיבה אחרת לטיפול בחורים? הרי סתימות מתכת ממש יכערו את הפה שלי? 3 אני בחרדה גדולה האם כעת כל הסתימות שלי יתחלפו לטיפולי שורש מה עושים? תודה רבה.

23/07/2009 | 11:04 | מאת: ד"ר וולק

שירן שלום, ישנם מצבים בהם הסתימה נמצאת באזור שהוא קרוב לחלק העיצבי בשן, והקירבה מביאה לגירוי שבסופו של דבר לאחר תקופה ארוכה או קצרה (חודשים,שנים) גורם לצורך בטיפול שורש. אני פחות מכיר מקרים של אלרגיה, אבל ניתן להיבדק ע"י רופא נוסף ולקבל חוות דעת נוספת לסיבה שהביאה אותך לצורך בטיפול שורש נוסף, ולקבל הערכה למצב הסתימות הקיימות והסיכוי לטיפולי שורש נוספים בהצלחה שירן

מנהל פורום טיפולי שורש