אבחנה של טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/07/2009 | 21:28 | מאת: יואב

איך מגיעים למצב של טיפול שורש ? אני הייתי אצל הרופא לפני שלושה חודשים בבדיקה שדגרתית והוא אמר לי שיש לי חור קטן וחשוב שאבקר אותו בעוד חודש למעקב על מנת לבדוק שהוא לא גודל , שלושה חודשים אחרי הוא אמר לי היום שאני צריך לעשות טיפול שורש, אני מצחצח שיניים פעמיים , מה יכולים להיות הגורמים להעמקה של החור ? תזונה ? צחצוח לא נכון ? אנא עזרתכם.

21/07/2009 | 18:04 | מאת: ד"ר גיא וולק

יואב שלום, משתתף בצערך על ההודעה המצערת. הסיבה המרכזית לטיפןל שורש היא עששת, פעילות חיידקית, מה שנקרא "רקבון השן"בשפת הרחוב- חור. חור יכול להתפתח מהר מאוד או לאט מאוד, תלוי בחוזק חומר השן, המשתנה מאחד לשני, כמו חוזק השיער למשל (אני קירח כבר כמה שנים, ומסתכל בקנאה על השכן שלי בן השישים, מתלבט בין סוגי שמפו עם רעמה מתנפנפת...) חור יכול להיות בין שתי שיניים, או מתחת לסתימה, או בחיבור בין השן לחניכיים, או במגוון מיקומים אחרים בשן. כמובן שתזונה המכילה פחמימות מרובות(סוכריות, משקאות ממותקים, חטיפים- גם מלוחים) תעודד התפתחות עששת מהירה יותר, וכך גם צחצוח לא נכון. לא מספיק לצחצח, צריך לצחצח נכון. בדיקת רופא יכולה לאתר מוקדי עששת וניתן לבצע סתימה לפני שהדבר מגיע לשורש, אבל לפעמים העששת מתחבאת ויש מקרים שכמעט ולא ניתן לראות אותה, אפילו בצילום. אפשר אולי להתנחם שאם לא היית מצחצח ונבדק אצל רופא- המצב היה מן הסתם הרבה יותר גרוע... אל תיקח ללב, ושיהיה טיפול מוצלח וקל

מנהל פורום טיפולי שורש