טיפול שורש מתחת לכתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

04/06/2009 | 22:15 | מאת: אהוד

שלום עקב דלקות חוזרות ונישנות באותו המקום נאמר לי עיי רופא השיניים לעשות טיפול שורש מתחת לכתר -רציתי לדעת מה זה בדיוק,האם יש צורך בחופשת מחלה ומהו התהליך עצמו. תודה

05/06/2009 | 17:38 | מאת: ד"ר גיא וולק

אהוד שלום, כתר מותקן על שן מכל מיני סיבות, לעיתים כהגנה לאחר טיפול שורש, ולעיתים כתמיכה לכתר נוסף המשלים שן חסרה כחלק מגשר של כמה יחידות. לצורך התקנת הכתר על השן יש צורך השיוף קל של שולי השן בדפנות. אם השן שלמה אין צורך לבצע טיפול שורש כדי לחזק אותה. לפעמים במשך הזמן (חודשים, שנים, עשורים...) נוצר הצורך בטיפול שורש, ואז מבצעים אותו- או שמסירים את הכתר, או דרך הכתר ואז עושים סתימה בחור שנוצר, כמו שסותמים שן רגילה. יש מקרים בהם בוצע לשן בעבר טיפול שורש אפילו עוד לפני הכתר, אבל עקב היווצרות דלקת (וזה יכול לקרות, גם בשן שכבר עברה טיפול שורש) יש צורך בטיפול שורש חוזר- "חידוש טיפול שורש" לא כואב, לא קשה, אין צורך בחופשת מחלה ,אלא אם כן מתאים לך יום-יומיים חופש ובא לך להשתמש בזה כתירוץ- לגיטימי לחלוטין (לא לצטט אותי כמובן...) כל זה בהנחה שהרופא שלך יודע טוב טוב מה הוא עושה. שיהיה בהצלחה אהוד

מנהל פורום טיפולי שורש