התייעצות דחופה-טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/05/2009 | 09:29 | מאת: רותי

היי, אני חייבת את עזרתך ! יש לי שן קדמית (זאת שממש מקדימה כשפותחים את הפה) צהובה יותר מאחרות. כנראה שקיבלתי מכה בילדותי או לחילופין השן נפגעה בעקבות הטיפול האורתנדטי שעברתי. לאחרונה התייעצתי עם מספר רופאים לגבי הלבנה ונאמרו לי מספר דיעות שונות: רופא אחד אומר שהשן מתה וחייבים לעשות טיפול שורש (לא מגיבה לבדיקת קור) רופא אחר אומר לא לעשות טיפול שורש אלא למינייט, כי השן חיה. בקיצור - לא נתקלתי בדבר כזה שחמישה רופאים שונים אומרים דעות שונות ואני מאוד מבולבלת, אין לי מושג האם השן חיה או לא. הרופא שהכי הכי התחברתי אליו טוען שאני צריכה לעשות טיפול שורש כי השן מתה ועליה לעשות הלבנת שן לא ויטאלית. הוא לא הזכיר כתר ואני קוראת פה בפורום שתמיד צריך כתר על טיפול שורש - האם זה נכון? הוא כן כתב "מבנה יצוק", האם הכוונה פה לכתר? האם שן שעוברת טיפול שורש בהכרח משחירה עם השנים? אני ממש חוששת לעשות טיפול לשן חיה ולהרוג אותה לגמרי ומצד שני אני לא רוצה כתר אם ניתן שלא! הסיבה היחידה שאני עושה את זה היא שאני מתחתנת ולא רוצה שן צהובה כשאני מחייכת. אודה מאוד לתשובתך

19/05/2009 | 08:58 | מאת: ד"ר גיא וולק

רותי שלום, מכיוון שאין באפשרותי לקבוע אם השן חיה, אז שתי האפשרויות עומדות על הפרק ולדעתי מומחה טיפולי שורש יקבע בסופו של דבר אם השן תעבור או לא טיפול שורש. אם כן, יבוצע עליה מבנה ואולי גם כתר למרות שזה לא מחויב אם היא שלימה, ואז הלבנה פנימית ומבנה (לא חייב יצוק) יכולים להספיק. יש נטיה היום בעולם רפואת השיניים לבצע מבנה יצוק רק אם חייבים. מעדיפים מבנה לא יצוק. סיבות רבות ומגוונות. ונכון, ייתכן שהשן תאפיר עם השנים, אבל כתר תמיד אפשר יהיה לבצע. שוב, בהנחה שהשן שלימה ולא הרוסה עם חור גדול. אם השן חיה,אפשר למינייט שזה ציפוי חרסינה, או אפילו לומיניר שזה ממש עלה חרסינה דק מאד ולא מצריך אפילו שיוף אגרסיבי בשן. כל זה כמובן בלי שראיתי או בדקתי את השן. מכיוון שהבעיה אסתטית בעיקרה, הייתי מתייעץ עם ד"ר רוני אמיד בפורום "אסתטיקה דנטלית ושיקום הפה" ואם את תושבת אזור המרכז, להגיע אליו לבדיקה. תמסרי שהופנית על ידי, והמון מזל טוב לחתונה בהצלחה

24/05/2009 | 15:33 | מאת: רותי

תודה :-)

מנהל פורום טיפולי שורש