ייעוץ בנוגע לאפסיקטומי

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/05/2009 | 10:52 | מאת: יניב

שלום, אני אמור לעבור עקירה של שורש שן, קראתי באחת התגובות שחשוב לוודא שהרופא אכן מומחה בטיפול בניתוח כזה. אני נמצא שנים רבות אצל הרופא שלי - ומרוצה מהטיפול שלו.כששאלתי אותו אם הוא עושה את הניתוח, הוא אמר לי שכן, אבל לא נעים לי לשאול אותו אם הוא אנדודונט, מה אתה מציע לי לעשות ? תודה

13/05/2009 | 20:53 | מאת: ד"ר גיא וולק

יניב שלום, להערכתי הרופא שלך אינו אנדודונט, כי זו הגדרה בד"כ לרופא שמבצע רק טיפולי שורש וטיפולים כירורגיים הקשורים לשורשים (אפיסקטומי למשל). אם הרופא שלך מבצע גם סתימות וכתרים אז הוא כנראה רופא שיניים כללי. יתכן שלמד על התחום, השתלם בו וצבר נסיון ולכן הציע לך את שירותיו בטיפול הנ"ל. כשאדם סומך על הרופא שלו, הוא מאמין שיבצע עבורו את הטיפולים הנדרשים באיכות הגבוהה ביותר האפשרית, ויפנה אותו למומחה לביצוע פרוצדורות מורכבות, אם הן מעל ליכולותיו. "לא נעים" גורם אח"כ לאנשים להצטער. אין "לא נעים". תשאל אם הוא סגור על היכולות שלו בביצוע הטיפול, כשאתה מדגיש פעמיים שאתה לא רוצה להעליב, אלא רק להרגיע חשש טבעי מטיפול לא מוכר. בהצלחה בכל מקרה

מנהל פורום טיפולי שורש