כתר על גבי שן עם דלקת בשורש השן שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

01/02/2008 | 19:18 | מאת: אסי

שלום רב, עברתי לאחרונה טיפול שורש בשן עליונה בפה. בצילום לאחר הטיפול התגלתה דלקת בשורש השן. המלצת הרופא הייתה לעשות כתר על גבי השן ולא לגעת בדלקת. ( השן לא כואבת כלל) לטענתו במידה ויהיו בעיות עימה בעתיד הוא יעשה לי כריתת שורש לשן הנ"ל. הרופא הסביר שיש סיכון בכך, אך שווה לקחת כי הדלקת יכולה להיות רדומה שנים. אבקש לדעת האם יש לעשות את שהציע הרופא או קודם כל ללטפל בדלקת ע"י כריתת השורש או חידושו? בתודה מראש, אסי

04/02/2008 | 23:25 | מאת: ד"ר חגית פניני

אסי שלום. יש לבדוק קודם כל בצילום לפני ואחרי הטיפול האם היתה דלקת לפני טיפול השורש והאם יש שיפור לאחר הטיפול. לעיתים מה שנראה בצילום הינו צלקת ולא דלקת. במידה ולפני טיפול השורש לא היתה עדות לבעיה בחוד השורש וכעת מדובר בדלקת אין לשקם את השן עם כתר אלא לטפל קודם בדלקת - חידוש ט''ש או כריתת חוד השורש...לעקוב ורק אז לשקם !! בברכה חגית

30/03/2008 | 22:47 | מאת: מיכל

שלום רב שן לפני שן בינה שדפנותיה נשברו ונשאר השורש האם לעקור או לבנות את השן כדיי שתחזיק את הכתר(שתומך ל2 שיניים)? בתודה מראש מיכל

מנהל פורום טיפולי שורש