אפסיקטומי

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/05/2009 | 14:13 | מאת: רונית

קיימת דלקת סביב 2 שיניים שיש בהם כתרים ועברו טיפול שורש לפני 14 שנה. הדלקת קיימת כבר שנים רבות ( 14 שנים )ללא סימפטומים בחצי שנה אחרונה יש קצת רגישות בשיניים ורגישות להקשות בצילום הדלקת גדלה באחת השיניים אבל לא מדובר בכאבים חזקים האם יש סיכוי שהדלקת לא תחמיר (מכיוון שהיא היתה כרונית לדעת מספר רופאים) מה הסיכון בהליך האפסיקטומי תודה

08/05/2009 | 03:00 | מאת: ד"ר גיא וולק

רונית שלום, אם הדלקת במגמת החמרה, יש יותר סיכוי שהיא תחמיר, מאשר סיכוי שלא. אפיסקטומי נחשב לתהליך מאוד בטוח עם סיכונים נמוכים ואחוזי הצלחה גבוהים, בהנחה שהוא מבוצע ע"י רופא מומחה לתחום, ומומחה בלבד. אין פשרות בענין. חוות דעת סופית ניתן לקבל מהמומחה הבודק את השיניים והצילומים. הכינוי המקצועי - "אנדודונט" בהצלחה רונית

מנהל פורום טיפולי שורש