שן עם דלקת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/04/2009 | 09:08 | מאת: אורן

שלום רציתי לשאול יש לי כרגע בעיה עם שן מספר 36 אין בה שום חור היא שלמה לגמרי גם לפי הצילום אבל היא מאוד כואבת לי הייתי אצל רופא השיניים שאמר שיכול להיות שהזיהום בשן הגיע מהחניכיים והוא לא ממליץ כרגע לפתוח את השן כי אז לא יהיה מנוס מטיפול שורש וכמו שאמרתי השן בריאה לגמרי הוא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר שמתי שירגעו הכאבים אז הוא יוכל לנקות את האיזור שבין החניכיים לשן. רציתי לשאול האם לאור הנתונים האלה יש סיכוי שבאמת השן לא תצטרך בסופו של דבר טיפול שורש או אפילו עקירה אני רוצה לציין שהיא מאוד כואבת לי. לתשובתך אודה.

28/04/2009 | 07:25 | מאת: ד"ר גיא וולק

אורן שלום, האנטיביוטיקה רק מקלה על הסימטומים המתלווים לבעיה כלשהי- כאבים, חום, נפיחות, אבל לא פותרת את הבעיה. יש למצוא את הגורם לכאבים ולפתור את הבעיה, אחרת זה יחזור. אם הבעיה היא חניכיים לא תצטרך טיפול שורש, אבל יש לוודא שהענין אכן ממוקד בחניכיים ונפתר לחלוטין. בכל מקרה לא נראה לי שיש טעם לדבר בכלל על עקירה. הכי גרוע- טיפול שורש, אם יש משהו בשן עצמה. חג שמח, ובשורות טובות

28/04/2009 | 16:25 | מאת: אורן

תודה על התשובה המהירה בהמשך לנושא אני לוקח כבר אנטביוטיקה מסוג מוקסוויט פורטה כבר 3 ימים והכאבים עדיין ממשיכים ובעוצמה חזקה יותר בלילה. אחרי כמה זמן בערך האנטיביוטיקה אמורה להפחית את הכאבים. ושאלה שניה אם הכאבים ימשכו האם אין ברירה אלא לפתוח את השן ולעשות טיפול שורש כי אני מרגיש שהכאבים הם בשן עצמה. האם זה דבר נפוץ ששן שלמה לגמרי בלי חור צריכה טיפול שורש בעקבות זיהום שהגיע מכיוון החיבור עם החניכיים מהצד הפנימי של השן. תודה מראש אורן.

מנהל פורום טיפולי שורש