חשש לרשלנות בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/01/2008 | 23:47 | מאת: יהודה

שלום לפני כמה שנים נשבר לי חלק משן טוחנת כנראה עקב סתימה עמוקה שהיתה שמה,פניתי לרופא שינים והוא אמר לי שצריך לעשות טיפול שורש ,החלטתי אם בין כה צריך טיפול שורש אמתין אם זה, זה לא בוער,כך הלכתי לפחות שנה וחצי,ואז התחילו לי כאבים בשן, פניתי לרופא והוא התחיל לי טיפול שורש ואמר לי לבוא לאחר 10 ימים בערך לגמור את הטיפול,לאחר שבוע התעוררו כאבים בשן וגם הרגשתי כאילו שחלק מהשן מתנודד פניתי למרפאה ואמרו לי שהרופא שאמור לגמור את הטיפול לא נמצא, אך רופא אחר יראה אותי היות ויש לי כאבים, וכשראה אמר שאין מה לעשות וצריך לעקור את השן,והוא עקר אותה. השאלה שעולה כאן היא איך שן שהתחילו בה טיפול שורש הולכת תוך שבוע,יתכן שזה קרה היות והזנחתי את השן עד שהתחלתי בה את טיפול השורש,אך מצד שיני אני חושב שיתכן שהיה פה רשלנות בטיפול הזה של תחילת טיפול שורש, כי איך שאני זוכר בכל הטיפולים שעשו לי בעבר בשינים [לפחות בטוחנות]תמיד שמו כזה מגן על השן בשעת הטיפול,[אני זוכר כזו הרגשה של מעין טבעת על השן]אך בטיפול זה הרופא לא שם כזה מגן,ואולי זה הגורם לקילקול השן,רציתי לשמוע את חוו"ד האם זה באמת מן הכרח לשים מגן,והאם יכול להיות שזה הגורם לקילקול השן,אני מבין שאין אפשרות לענות תשובה ודאית ללא בדיקת החומר,אני רק מבקש כיוון בענין.

24/01/2008 | 11:50 | מאת: ד"ר גיא וולק

יהודה שלום, משתתף בצערך על אובדן השן. מספר תשובות לשאלותיך: שן הנמצאת במהלך ו/או לאחר טיפול שורש היא בסיכון רב יותר לשבר עד לסיום תהליך השיקום (הכתר המותקן ומגן עליה). שן כזו עלולה להיסדק ואף להישבר יום, שבוע או חודשיים לאחר טיפול השורש. ה"מגן" על השן שהזכרת מטיפולים קודמים הוא "סכר גומי"- יריעת גומי המוחזקת על השן באמצעות וו(הטבעת), ומטרתו בין השאר להרחיק מהשן את הרוק ונוזלי הפה, ולהגן על חלל הפה ממגע חומרי השטיפה חיטוי וניקוי המשמשים לטיפול בשן. אין בסכר הגומי כדי לחזק או להחליש את השן, וזהו כלי עזר טיפולי בלבד. לצורך טיפול שורש יש לבצע בד"כ פתיחה גדולה על מנת לאפשר גישה לכל תעלות השורש, ובשיניים טוחנות הדבר מתבטא באובדן חומר שן ניכר והקטנת יכולתה לעמוד בכוחות לעיסה, על אחת כמה וכמה בשן שהוזנחה וסבלה מהרס בשל עששת. מנסיונך האישי, ומהמלצות רופאי השיניים- כדאי להגיע לבקורת תקופתית אחת לחצי שנה, ולטפל ללא דיחוי בכל בעיה שמתגלה, כדי להימנע מהחמרה ועוגמת נפש מיותרת. איחולי בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש