שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/04/2009 | 13:44 | מאת: שלום

שלום . אני בן 42 , לפני כחודש שמתי לב שיש לי 2 בליטות (נפיחויות) קטנות , צמודות וקשות בלסת הפנימית כ 1 - 1.5 ס"מ מתחת לשן השלישית מהסוף. עד כמה שהבנתי זה המיקום של קצה השורש. צבען של הבליטות הוא טיפה לבן יותר משאר חלל הפה. זכור לי שבשן הזאת נעשו לי מספר סתימות שנפלו ולפני שנה וחצי נעשתה לי סתימה גדולה בשן לא לפני שרופא השיניים התלבט בין סתימה גדולה לבין טיפול שורש. אין לי כאבים או רגישות בשן או בבליטות. האם יכולה להיות דלקת/זיהום בקצה השורש (סב חוד השורש) גם בשן שלא עברה טיפול שורש אלא מס. סתימות כמו שהזכרתי? צריך לציין שבהסתכלות במראה , שתי הבליטות נמצאות בדיוק היכן שתעלות השורש של השן הספציפית אמורות להסתיים. ( שוב , בחלק הפנימי של הלסת התחתונה). תודה.

26/04/2009 | 21:03 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום שלום, בהחלט יכול להיות שקיימת דלקת באזור שציינת גם בשן שלא עברה טיפול שורש. כל הכבוד על העירנות. ממליץ להגיע בהקדם לרופא השיניים שלך לביצוע צילום רנטגן מקומי קטן לבדיקה וחוות דעת לגבי המצב. בהצלחה ובשורות טובות

27/04/2009 | 00:00 | מאת: שלום

רב תודות.

מנהל פורום טיפולי שורש