ניתוח עקירת שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/01/2008 | 09:51 | מאת: ציפי

שלום לרופא בצילום דנטלי התגלה שיש מוגלה בקצה השורש מדובר בשן מס '6 בצד ימין למעלה ויש לשן כתר. כדי להציל את השן מעקירה אמר הרופא שהוא יערוך עקירת שורש ואחר כך כתר . שאלתי: איך אפשר לעקור שורש ולהשאיר את השן ? הרי השורש הוא זה שמחזיק את השן? שאלה נוספת מה ההשלכות בעקירת שורש? והאם יש במצב כזה אופציה אחרת? תודה ציפי

18/01/2008 | 20:30 | מאת: ד"ר גיא וולק

ציפי שלום, השורש הוא ה"רגל" המאחזת את השן לחניכיים ולעצם הלסת, ויש לשן כזו בד"כ 3 שורשים, מה שיאפשר לה לשרוד גם על שניים לאחר עקירת אחד מהם, וזאת לאחר שמוצו כל דרכי הטיפול האפשריות לשימור השורש, כגון טיפול או חידוש טיפול שורש. עקירת השורש מתבצעת כפרוצדורה כירורגית הכוללת חתך בחניכיים ולאחר מכן תפירה והמתנה לריפוי. בהצלחה רבה

מנהל פורום טיפולי שורש