טיפול שורש כואב במיוחד

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/03/2009 | 11:16 | מאת: ליאור

אני יודע שאני חרדתי במיוחד ולא מכחיש את זה, אבל מסתבר שהגיע הרגע לו (לא) חיכיתי ואני זקוק לטיפול שורש. אולי בגלל הפוביה הכללית שלי נמנעתי מלגשת אפילו לבדיקה אצל רופא שיניים. אני רוצה לדעת מה כולל ההליך של טיפול שורש? ואם אני מפחד מאוד, עדיין כדאי לי ללכת לטיפול דרך הקופ"ח שלי או רופא מיוחד בבית חולים? חשוב לציין שאני מטופל (ע"י שיננית בלבד) דרך הקופ"ח שלי, קופת חולים כללית ואני מאוד מרוצה. מה אתם מציעים?

29/03/2009 | 23:19 | מאת: ד"ר גיא וולק

ליאור שלום- טיפול שורש כולל ניקוי וסתימת תעלות השורש, שהוא הרגל המחזיקה את השן בתוך הלסת שלנו (עליונה או תחתונה), אבל זה לחלוטין חסר משמעות מבחינתך, כי אתה בעצם רוצה לדעת אם יכאב לך או לא. הדבר המומלץ הוא לגשת לרופא שאמור לטפל בך, וזה יכול להתבצע בקופ"ח או אצל רופא שיניים רגיל שמבצע טיפולי שורש, או אצל רופא מומחה לטיפולי שורש בלבד- לך לפגישת ייעוץ והיכרות, שב עם הרופא שיבדוק את השן שלך ואת צילום הרנטגן שלה, וקבל ממנו את כל התשובות הספציפיות לכל השאלות הספציפיות לשן שלך. איזה רופא? איזה שימליצו לך. קופת חולים בסדר מבחינתך? קבל מהם המלצה חבר שלך עבר טיפול שורש ויצא מרוצה (ובחיים...) קבל ממנו המלצה ניתן לעבור גם טיפול שורש עם גז צחוק שמאוד מרגיע ומנטרל חלק גדול מהלחץ. לא תאמין כמה זה נהיה קל. יאללה, צא לדרך. בהצלחה ליאור

מנהל פורום טיפולי שורש