חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/03/2009 | 12:35 | מאת: טל

שלום אתמול היתי אצל רופא בגלל שהופיעה לי גולה בחיבור בין חניכיים ללחי.נאמר לי שיש 2 אופציות: לעשות חידוש טיפול שורש או לקחת אנטיביוטיקה ללא טיפול.חשוב לציין שטיפול שורש עשיתי לפני 10 שנה וכתר רק לפני חצי שנה. השאלות: 1.חידוש או אנטיביוטיקה? 2.אם אעשה טיפול אצטרך אנטיביוטיקה בכל זאת? 3.כתר יכול לגרום לדלקת? תודה רבה

27/03/2009 | 03:00 | מאת: ד"ר גיא וולק

טל שלום, לשאלותייך לפי הסדר: 1. לא נראה שתוכלי להימנע מחידוש, כי גם אם האנטיביוטיקה תוריד את הנפיחות, זה יחזור אם לא יבוצע חידוש. 2.יכול להיות שכן, אבל זו תהיה החלטה של הרופא המטפל לפי בדיקה של הצילום והשן בתוך הפה 3. כתר בד"כ לא גורם לדלקת. להיפך- אי ביצוע כתר בזמן עלול לגרום להתחלת תהליך של דלקת, ואז- גם אם נזכרים, הדלקת תופיע בכל מקרה. חשוב להבין שהנפיחות נובעת מדלקת שזה אומר שיש שם חיידקים. איך הם הגיעו לשם זה סיפור בפני עצמו ויש סיבות אפשריות רבות- אבל זה המצב כרגע. בחידוש טיפול שורש מנסים להחדיר תרופה לשן שתרפא את הדלקת תוך חיסול החיידקים, ואין בטחון של 100% הצלחה. אבל חייבים לנסות, כי בלי זה השן אבודה ועלולה להגיע לעקירה בעתיד הקרוב או הרחוק, וזה חבל. בהצלחה טל

מנהל פורום טיפולי שורש