טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/03/2009 | 21:02 | מאת: עידן

שלום,אני בן 28, בריא בד"כ, התחלתי אתמול טיפול שורש בפעם הראשונה. כאשר אחרי זריקות ההרדמה והכל כשהרופא התחיל לקדוח,הרגשתי כאבים קלים, אמרתי לו והוא הוסיף לי עוד הרדמה למקום.המשכנו בטיפול כשאז הרגשתי כאבים אדירים בשן ,הרגשתי מחנק,בחילות ,היזעתי בכל הגוף והרגשתי שאני על סף עלפון. ביקשתי להפסיק או לדחות את הטיפול מכיוון שלא הייתי מסוגל נפשית ופיזית להמשיך. הרופא שם לי סתימה זמנית, ואמר לי לחזור להמשך טיפול תוך ימים ספורים, ואמר שהכאבים הם מכל הזיהום (העששת אני חושב) ושקשה להרדים שם. השאלה שלי היא האם אני חייב להמשיך לסבול כך גם בפעם הבאה ? או שניתן להרדים את המקום בצורה יסודית יותר?

09/03/2009 | 22:09 | מאת: ד"ר גיא וולק

עידן שלום, ידועים מקרים רבים שבהם שיניים שנפגעו מעששת מגיבות פחות להרדמה (אלחוש בשפת המקצוע), ויכול להיות גם שהעצב שלך, שאמור להירדם, מצריך תוספת חומר. אין פתרון אחר, אבל בד"כ לאחר טיפול ראשון, גם אם כואב, השן מגיבה טוב יותר בטיפולים הבאים. והרדמה כללית נראה לי אפשרות דרסטית מדי בשביל טיפול שורש, למרות שהיא קיימת בעקרון. הרופא אמור לדעת איך להרדים את השן בצורה המקיפה ביותר, ומשם אפשר פשוט לקוות לטוב. מאחל טיפול קל ונטול כאב, בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש