שחזור סתימה גדול

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/02/2009 | 09:00 | מאת: אופיר

שלום, יש לי סתימה גדולה ועמוקה (אפורה) שנשברה בקצה, האם במצב כזה ניתן לחדש את הסתימה או לשקול טיפול שורש. האם זה תלוי במיומנות של רופא (יכולת להחליף סתימה ללא לפרוץ את אזור השורש), האם זהו הליך רוטיני? אופיר

23/02/2009 | 22:56 | מאת: ד"ר גיא וולק

אופיר שלום, לא ניתן לקבוע בלי לבדוק את השן באופן יסודי, ולכןההחלטה תיקבע לפי צילום הרנטגן של השן(לצורך הערכת עומק הסתימה וקירבתה למוך השן- האזור העצבי) וגם לפי הבדיקה הקלינית- ע"י הרופא כאשר אתה יושב בכסא המרפאה. כל תהליך, מהפשוט ביותר ועד המורכב- תלוי במיומנותו של הרופא. מצא לך רופא שאתה סומך עליו, מהיכרות או מהמלצה, וקבל את חוות דעתו. לא תהיה שלם עם ההמלצה, קבל חוות דעת שניה. בקש הסברים עד שתצא מסופק. בכל מקרה, בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש