התייעצות לגבי כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/02/2009 | 17:23 | מאת: מודאגת

לבן דוד שלי היו כאבי שיניים חזקים מאוד בשן קדמית בלסת העליונה, הרופא שיניים עשה בדיקה +צילום רנטגן ואמר שיש דלקת בקצה השורש ויש צורך בטיפול שורש. (וזה נראה לי קצת חשוד כי אולי היה אפשר להציל את השן איכשהו, לקחת אנטיביוטיקה קודם או משהו..) הוא עשה טיפול שורש לפני 3 ימים. הרופא המליץ לעשות כבר עכשיו כתר, האם ישנם אפשרויות אחרות? האם לא כדאי לחכות ולראות מה יהיה מצבה של השן ולראות אם היא תשחיר? מה זה ציפוי לשן? והאם תוכלו לפרט על סוגי כתר שונים?

20/02/2009 | 02:48 | מאת: ד"ר גיא וולק

למודאגת (שלא לצורך, אם אפשר לציין) למה נראה לך חשוד טיפול שורש בשן עם דלקת? ואיך לדעתך אנטיביוטיקה תציל את השן? אולי משהו שלמדת בפקולטה לרפואת שיניים? הכי פשוט זה לחשוד ברופא, לא? לבן הדוד שלך נפסקו הכאבים אחרי הטיפול? גם הוא חושד ברופא? כי אם כן, אולי כדאי לקבל חוות דעת מרופא אחר. או שכל רופא הוא חשוד? ולמה ההמלצה לכתר לא נראית לך? איזה אפשרויות אחרות ייראו לך יותר? אולי משהו זול יותר? או שנחכה עד שהשן תשנה צבע והבן דוד לא ירצה לחייך? מותר לפעמים גם להניח שהרופא יודע מה הוא עושה, ושהוא עושה את זה לטובת המטופל, מבחינה אסתטית וגם תיפקודית, ופשוט לסמוך עליו. ציפוי לשן- לא כל כך רלוונטי במקרה הנוכחי. לגבי סוגי כתרים- ישנם כתרים של חרסינה על שלד מתכת, הכתרים הקלאסיים, שהם מצויינים, אבל המתכת שמתחת לחרסינה עלולה להשתקף באזור החניכיים- והדבר ייראה כמו פס אפור בשוליים של הכתר. לא כל כך יפה, אבל אין כאן בעיה חוץ מהאסתטיקה. וישנם כתרי זירקוניה- ללא השלד הקלאסי של המתכת האפורה. יותר יקרים, אבל התוצאה האסתטית ברמה אחרת לגמרי. השיקול בסופו של דבר הוא כלכלי ואסתטי, כל אחד והחלטתו.

23/02/2009 | 15:20 | מאת: ...

אני לא יודעת למה היה צורך לתקוף ככה בכל השאלות הללו בסופו של דבר השיניים הם כמו הפנינים שלנו וזה חשוב להרגיש שהבחירה והטיפול נעשים בצורה הטובה ביותר הנימה של התגובה שלך הייתה לא לעניין בכלל זה לא נראה לי מוזר לשאול על מנת לקבל את הביטחון המלא, במיוחד לאור פרסומים לא מעטים על רשלנות של רופאים וטיפולים לקויים או לא מדוייקים (ושלא נדבר על הרופאים שמשוייכים לצה"ל...) תודה רבה בכל מקרה על שענית.

מנהל פורום טיפולי שורש