האם כתוצאה מטיפול שורש בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/02/2009 | 20:09 | מאת: שלומי

שאלה ראשונה האם כתוצאה מטיפול שורש בשן טוחנת עליונה יכולה להיגרם בעייה עם הסינוסים? שאלה שנייה אם יש כאב בשן ויכול להיות שהיתה דלקת בסינוס הכאב מורגש רק בהקשות על שן אחת ואם מנסים לקרר אותה לא מרגישים כלום ובצילום לא נראה כלום האם יכול להיות שהכאב באותה שן נגרם כתוצאה מדלקת הסינוסים? תודה מראש

08/02/2009 | 23:08 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלומי שלום, תשובה ראשונה- כן. לא שכיח מאוד, אבל יכול לקרות. תשובה שניה- בעיית סינוס אכן יכולה לגרום לשן להיות רגישה מאוד לניקוש, ופחות לקור. בצילום שיניים לא נראה כלום, אולי בצילום סינוסים- אבל זה כבר סיפור של רופא אף-אוזן-גרון. לסיכום- שן יכולה להשפיע על הסינוס, והסינוס יכול להשפיע על השן. צריך לבדוק ולמצוא בדיוק את הגורם לבעיה, ולטפל בו, ולא בתוצאה שלו. אין בעד מה

מנהל פורום טיפולי שורש