טיפולי שורש+גשר חרסינה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/01/2009 | 00:33 | מאת: יבגניה

לד"ר שלום רב, שאלתי מורכבת ממספר דברים: 1.אמי עברה 2 טיפולי שורש,לפני הסגירה היא התלוננה בפני הרופא על כאב,לאחר סגירת השיניים וסיום הטיפולים הכל המשיך לכאוב וכואב עד עכשיו.הטיפולים בני חודש-חודשיים. מה יכולה להיות הסיבה לכאב,אם בצילום לא רואים כלום?. 2.בשיניים הקדמיות עשו לה גשר מחרסינה,ובצד אחד הוא לוחץ מאוד וגורם לחניכיים שלה להכחיל. הרופא אמר שהוא לא רואה כלום בצילום ונתן לה משחה לחניכיים,ואומנם הכאב לא עבר.מה רצוי לעשות במקרה זה? 3.מהו צילום סטטוס שיניים ומה טווח המחירים לביצועו? תודה על תשובתך, יבגניה.

10/01/2009 | 07:36 | מאת: ד"ר גיא וולק

יבגניה שלום, נתחיל בכך שכאב בד"כ מעיד על בעיה. פתרון הבעיה לרוב יביא להיעלמות הכאב, אבל לא תמיד. לפעמים הכאב נשאר לתקופה מסויימת, ורק אז לאט מתחיל לחלוף. סיבות לכאב יש המון- דלקת בקצה השורש (שיכולה להתרחש גם אם השן עברה טיפול שורש), סדק בשורש וכו'. צריך להמשיך לבדוק עד לגילוי הגורם. גם לגבי גשר החרסינה הקדמי- כאב אומר שמשהו שם מצריך שיפור ו/או תיקון. עדיף להוריד את הגשר, לשים גשר זמני- בד"כ מחומר הנקרא אקריל, ולראות אם יש שיפור, ובמקביל לבדוק מה גורם ללחץ בגשר החרסינה. צילום סטטוס מורכב מ-14 צילומי שיניים קטנים (בניגוד לצילום פנורמי שהוא צילום אחד גדול שמראה את כל הפה), שבכל אחד נראות 2-3 שיניים, וביחד הם נותנים תמונת מצב(סטטוס)מדוייקת של כל הפה- שיניים וחניכיים. זהו צילום חשוב ויש הטוענים שכדאי לבצעו פעם ב-3 שנים לצורך בקורת כללית על מצב הפה בהצלחה לך ולאמא.

מנהל פורום טיפולי שורש