טיפול שורש + כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/12/2008 | 18:57 | מאת: יואב

נמצאה אצלי עששת בשן טוחנת עליונה הצמודה לשן בינה. רופא השיניים שלי ביצע טיפול שורש והשחזת השן כהכנה למדידת כתר ולהרכבתו. הוא שחרר אותי לביתי ללא כתר זמני בטענה שאין צורך הואיל והשן פנימית ואין צורך אסטתי בכתר זמני. לאחר יומיים נשלפה לי מתוך הסתימה חתיכת צמר גפן עם חלק מהסתימה וכעת הסתימה מגיעה רק עד לגובה חלק מהשן הנמוכה לאחר השחזתה (כלומר הסתימה שקועה במקום להיות בגובה השן המושחזת). מעבר לכך, אני חש טעם של מוגלה היוצא מאיזור השן וכאבים בשעת שתיית חם או קר. האם זה נורמלי וכיצד עלי לנהוג ע"מ למנוע נזק טרם קביעת הכתר הקבוע ?

22/12/2008 | 22:22 | מאת: ד"ר גיא וולק

יואב- הסיפור נשמע מטריד. עליך לעדכן מיידית את רופא השיניים שלך ולהגיע למרפאה כדי לבדוק את כל הסימנים שאתה מדווח עליהם. אם הרופא לא זמין לגביך (חופשה,מילואים וכו') חפש רופא אחר לצורך הבדיקה או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריך. כמובן מומלץ בינתיים להעביר את הלעיסה לצד השני ולהימנע מאוכל או שתיה בטמפ' קיצוניות. בהצלחה בטיפול בבעיה,ובהקדם

מנהל פורום טיפולי שורש