כתר לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/11/2008 | 10:48 | מאת: אילן

שלום לאחר טיפול שורש נאמר לי , ע"י הרופא , שאני צריך לעשות כתר זמני ורק לאחר מכן כתר קבוע. 1 – האם יש צורך בכתר זמני ? למה זה טוב ? 2 – האם אפשר לעשות ישר כתר קבוע ? תודה מראש אילן

20/11/2008 | 16:21 | מאת: ד"ר גיא וולק

אילן שלום- מפתיע מאוד שהרופא אמר לך שאתה צריך לעשות כתר. היינו מצפים שהוא יעשה את הכתר, לא...? הרי הוא הרופא!!! וברצינות- לצורך ביצוע כתר השן עוברת "השחזה"- הכנה לכתר שמשמעותה הורדה קטנה מעובי הדפנות של השן כדי לאפשר מקום להלבשת הכתר. אם לא נוריד מעט, הכתר יישב מעבר לגבולות של השן ויהיה גבוה, בולט ולא נוח. לאחר הכנת השן לוקחים מידה ושולחים לטכנאי במעבדת השיניים המכין את הכתר עבורך. בינתיים יש לנו שן שעברה הקטנה והיא לא מוגנת. כדי לא לשלוח אותך הביתה במצב כזה עד שהטכנאי יכין את הכתר- תקבל כתר זמני שגם ייגן לך על השן והחניכיים שמסביבה, וגם יאפשר לך להשתמש בה. הבנו? עכשיו לך לעשות את הכתר (או שיותר טוב- לך לרופא שיעשה לך...) בהצלחה אילן

מנהל פורום טיפולי שורש