טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/11/2008 | 20:49 | מאת: אופיר

שלום, אני צריך לבצע טיפול שורש בשן 26, נאמר לי במרפאה שיהיה צריך לחתוך חתיכה דקה מהחניכים בצידי השן כדי שתהיה סגירה הרמטית של הכתר שיבוצע אחרי טיפול שורש. האם חיתוך של החניכיים זו פעולה חיונית בשביל הטיפול, האם בדרך כלל מבצעים את הפעולה הזאת ? בתודה, אופיר.

20/11/2008 | 16:00 | מאת: ד"ר גיא וולק

אופיר שלום. אם אתה צריך לבצע טיפול שורש- אז מי הקורבן האומלל? כי לא נשמע לי שיש לך נסיון ב-"ביצוע טיפולי שורש"... אולי אתה אמור לעבור טיפול שורש (ואז אתה הקורבן...) אבל לענייננו- פעולת חיתוך החניכיים חיונית רק כאשר כותרת השן הרוסה עקב עששת או שבר או שניהם, מתחת לקו החניכיים. כמובן שהפעולה חיונית, ויש לציין שהיא פשוטה וכרוכה בהרדמה מקומית בלבד. בכל מקרה בהצלחה- בטיפול ובביצוע

20/11/2008 | 16:32 | מאת: אופיר

שלום ד"ר וולק , לא הבנתי את מה שהתכוונת לגבי הקורבן האומלל ,מה הקשר לגבי החיתוך של החניכיים או טיפול שורש ?

מנהל פורום טיפולי שורש