טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/11/2008 | 22:21 | מאת: אלינור

שלום ד"ר לפני כ-3 חודשים עברתי טיפול שורש בשן 36. הרופא מצא לי 4 תעלות וסתימת השורש היתה בתעלה הרביעית. מיד עם תום הטיפולים הורכב לי כתר קבוע (לא הולבש לי כתר זמני לפני כן) כ-10 ימים לאחר הרכבת הכתר לא הרגשתי כאב כלשהו, אך לאחר כ10 ימים ועד היום יש לי כאבים בכתר עצמו. כשאני נוגעת בכתר עם היד ו/או עם הלשון מאד כואב לי ולעיתים הכאב מעיר אותי בלילה. בשעת אכילה יש הרגשה של אי נוחות בשן, אך בעיקר מפריע לי הרגישות העזה כשנוגעים בכתר. הרופא שלל דלקת חניכים ובצילום סטטוס הוא אינו מוצא כל בעיה הוא הציע שננסה להוציא את הכתר ונתחיל את הטיפול מחדש (תחילה ע"י מתן אנטיביוטיקה ) ולאחר מכן חפירה שוב בתעלות...? הרופא אמר כי אם לא יצליח להוציא את הכתר הוא ינסה לשחזר את הטיפול שורש מעל הכתר (מבלי להוציאו) ולאחר מכן יבצע סתימה על הכתר... שאלותיי הם: א. הייתכן כי במשך 10 ימים מאז הלבשת הכתר לא היה כל כאב ופתאום מופיע כאב? ב. האם ייתכן כי המתכת של הכתר גורמת לי לרגישות? לציין כי רואים את קצה ההמתכת מתחת לכתר, זה אמור להיות ככה? האם קיים כתר ללא מתכת? ג. אם הרופא לא יצליח להוציא את הכתר ויבצע פעולת "שחזור" טיפול דרך הכתר, האם זה מהווה בעיה כלשהי בעתיד לבריאות השן? כלומר האם תהיה לי הגנה מלאה על השן ?( כי הוא מתכוון כאמור לעשות סתימה על הכתר, זה בסדר?) ד. האם יכול להיות שהרופא לא "הרג" את כל השורשים ויש עדין עצב כלשהו, ובגלל זה אני מרגישה את הכתר? מה בעצם יכול להיות הסיבות שאני מרגישה רגישות במגע בכתר? ה. יכול להיות שצריך לבצע סתימה בתעלה נוספת (עשו לי רק בתעלה רביעית)? ו. לצין כי הרופא ניסה להוציא את הכתר עם פטיש ללא הרדמה אך לא הצליח עקב הרגשת כאב, ולכן הוא קבע לי תור לנסות זאת עם הרדמה ואם לא אז כאמור יחדור דרך הכתר, שאלתיי היא אם המקום "מת" אז למה כואב לי בניסיון הוצאת הכתר ולמה בכלל כואב לי הכתר עצמו? ז. שאלה שאשמח אם אקבל עליה תשובה, מאחר ומדובר בטיפול "טרי", האם מקובל לשלם על המשך הטיפול , או שזה אמור להיות במסגרת "האחריות" של הטיפול (כי ממש אחרי 10 ימים כאב לי והרופא כל פעם אמר לי לחכות אולי זה יעבור...) תודה ושבוע טוב אלינור

19/11/2008 | 07:34 | מאת: ד"ר גיא וולק

אלינור שלום. אפשר לקבל תואר ברפואה עם כל המידע שאת מבקשת, אז נשתדל לתמצת את האינפורמציה... א. בטח ייתכן, את אומרת שזה ככה- אז זה ככה. אם זה נשמע תקין- זו כבר שאלה... ב. לא. כן. כן. ג. עדיף להסיר את הכתר, גם אם זה אומר לחתוך, ולעשות חדש. ד. לא. בעיה בתוך השן באזורי השורש, המושפעת מן הלחץ המועבר מהכתר אל השן פנימה. ה. לא ברור כל הסיפור הזה מההתחלה. רק תעלה רביעית נסתמה... אחרות לא... אוחי כדאי לברר את זה שוב. ו. המקום לא "מת". רק עבר טיפול שורש. החניכיים שמחזיקות את השן שמחזיקה את הכתר חיות ונושמות, והן מרגישות, ועוד איך מרגישות, כשמושכים להן כתר שדבוק לשן. ז. זה בינך ובין הרופא, אבל בואי נגיד שזה לא נשמע כמו טיפול שהצליח, וזה אמור להיות גם די ברור לרופא. אז אם יש הוצאות נוספות חוץ מתכנית הטיפול המקורית- כתר חדש נוסף, טיפול שורש נוסף וכו'- לא נראה לי, ובטח גם לך, שזה אמור ליפול עלייך מבחינה כספית. מספיק שאת כבר סובלת, לא? בהצלחה בפתרון הבעיה

19/11/2008 | 13:52 | מאת: אלינור

מנהל פורום טיפולי שורש